Beszámoló a 2018. évi ESCRS kongresszusról Beszámoló a 2018. évi ESCRS kongresszusról

Az idei ESCRS számos kisebb-nagyobb újdonsággal szolgált, valamint néhány jó összefoglaló előadást is hallhattunk egy-egy témakörben. Az idén először hangzott el ún. ESCRS Heritage Lecture, amiből szeretnének hagyományt teremteni. Ez utóbbi esemény első meghívott előadója a német Thomas Neuhann volt, aki hihetetlen szerénységgel mesélte el a nevéhez fűződő folyamatos, köralakú tokszakítás (közhasználatú nevén ccc vagy egyszerűen csak capsulorhexis) ...

MEGHÍVÓ: Ismételt közgyűlés 2018. június 2. MEGHÍVÓ: Ismételt közgyűlés 2018. június 2.

Az ismételt közgyűlés időpontja: 2018. június 2. 11 óra. Az ismételt közgyűlés helye: Szeged, Ady tér 10., SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, Nagyelőadó.

Németh Gábor: ESCRS 2017 - beszámoló

12 év után újra Lisszabonban rendezték az ESCRS kongresszusát, több mint 9000 résztvevővel. A számtalan egymással párhuzamosan tartott szekció, szimpózium miatt teljes képet a kongresszus mondanivalóiról szinte lehetetlen adni, néhány szubjektíven választott szemelvény szolgálhat ízelítőül.

Beszámoló az Eucornea Kongresszusról

Az idén nyolcadik alkalommal rendezték meg az Eucornea kongresszust - a szaruhártya- és szemfelszíni betegségek európai konferenciáját - szokás szerint az ESCRS konferencia “előkongresszusaként”. Helyszíne Lisszabon, a hatalmas FIL Kongresszusi Központ volt, a Tejo folyó torkolatának a partján. A kongresszus most is gazdag tudományos programot kínált, ahol Európa vezető szaruhártya-és szemfelszíni betegségek specialistái - többek között Harminder Dua ...

Érdekességek az ESCRS-en elhangzottakból (2016, Koppenhága)

A gyerekkori cataracta műtétek továbbképző kurzus keretében tartalmas, pergő ritmusú előadásokat hallhattunk nagynevű előadóktól. A legtöbb gyerekkori cataracta műtétet végző szemész ma már előnyben részesíti a primeren történő műlencse beültetést a gyorsabb vizuális rehabilitáció, ill. az ismert aphakiás glaucoma elkerülése miatt. Prospektív, randomizált, kontrollált vizsgálat bizonyítja ennek a biztonságosságát. Időzítés tekintetében (amelyben ...

Felhívás: Tórikus műlencse beültethetősége

Amint azt bizonyára tudják, az Egészségügyi Közlöny július eleji számában megjelent, hogy új műtétes beavatkozás végezhető: „Szürkehályog-műtét phacoemulsificatióval és tórikus műlencse-beültetéssel”, amiért emelt összegű térítést kap a műtétet elvégző intézmény. Sok bizonytalanság maradt ugyanakkor azzal kapcsolatban, hogy miként kell pontosan lejelenteni az új műtéttípust.

ESCRS Kongresszus, 2016. szeptember 10-14.

 

Benyomások az ESCRS kongresszusról (Lisszabon, 2017)

Az idei ESCRS számos kisebb-nagyobb újdonsággal szolgált. Ezek közül egyikről-másikról már most lehet sejteni, hogy hosszú távon is be fognak válni, és érdemes őket minél gyorsabban adaptálni. Más, nagy média háttérrel támogatott újdonság esetében, viszont úgy gondolom, hogy célszerű egy kicsit kivárni.

Újdonságok, gondolatok az EuCornea / ESCRS 2016. évi kongresszusáról

A 7. EuCornea és a 34. ESCRS Kongresszust 2016. szeptember 9-10 illetve szeptember 10-14 között rendezték meg a dániai Koppenhágában. A kongresszusokon elhangzottak közül kiemeltem a corneával kapcsolatos újdonságokat, amelyek két fő téma köré csoportosíthatóak. Az egyik a regenerációval, a másik a sebészi kezelés kapcsán hangzottak el.

Meghívó jubileumi ünnepségre

2016. október 14-én a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórház a Semmelweis Egyetem Oktató Kórháza és a Szemészeti Osztály köszönti Dr. Deák György Főorvos Urat 75. születésnapja és a Honvédkórházban eltöltött 50. éves jubileuma alkalmából.

<< < 1 2 3 4 > >>
33 találat 4 oldalon