MEGHÍVÓ: Ismételt közgyűlés 2018. június 2. MEGHÍVÓ: Ismételt közgyűlés 2018. június 2.

Az ismételt közgyűlés időpontja: 2018. június 2. 11 óra. Az ismételt közgyűlés helye: Szeged, Ady tér 10., SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, Nagyelőadó.

A beültetett szemlencsékről A beültetett szemlencsékről

Dr. Vogt Gábort a beültetett szemlencsék elmozdulásáról kérdeztük. Az interjúban kiderül, milyen okból mozdulhatnak el a beültetett lencsék, mikor indokolt a műtét és milyen műtéti technikák állnak rendelkezésre. Kérjük tekintsék meg az interjút!

Keratoplasztika és asztigmia Keratoplasztika és asztigmia

Módis László Professzor Úr az asztigmia és keratoplasztika kapcsolatáról tartott előadást. Az interjúban hallhatunk az asztigmia kialakulásának okairól, befolyásoló tényezőiről, valamint a kialakult asztigmia esetén a lehetséges beavatkozásról.

Beszámoló az Eucornea Kongresszusról

Az idén nyolcadik alkalommal rendezték meg az Eucornea kongresszust - a szaruhártya- és szemfelszíni betegségek európai konferenciáját - szokás szerint az ESCRS konferencia “előkongresszusaként”. Helyszíne Lisszabon, a hatalmas FIL Kongresszusi Központ volt, a Tejo folyó torkolatának a partján. A kongresszus most is gazdag tudományos programot kínált, ahol Európa vezető szaruhártya-és szemfelszíni betegségek specialistái - többek között Harminder Dua ...

Németh Gábor: ESCRS 2017 - beszámoló

12 év után újra Lisszabonban rendezték az ESCRS kongresszusát, több mint 9000 résztvevővel. A számtalan egymással párhuzamosan tartott szekció, szimpózium miatt teljes képet a kongresszus mondanivalóiról szinte lehetetlen adni, néhány szubjektíven választott szemelvény szolgálhat ízelítőül.

Örömhírrel indult a kongresszus Örömhírrel indult a kongresszus

Az idei évben április 5-7 között került megrendezésre a SHIOL Kongresszus. Ennek kapcsán kérdeztük Dr. Vámosi Pétert, a SHIOL Társaság Elnökét. A videóból kiderül, hogy milyen fő témái voltak a rendezvénynek, illetve a szakma legfontosabb újdonságairól is hallhatunk.

A SHIOL emlékérem idei díjazottja A SHIOL emlékérem idei díjazottja

Idén is átadták a mára már hagyománnyá vált SHIOL emlékérmet a kongresszus keretein belül. Az idei díjazott Dr. Németh Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának Főorvosa. Ezúton is gratulálunk neki!

Szakmai elismerés Szakmai elismerés

Professor Oliver Findlt érte a megtiszteltetés, hogy idén a SHIOL tiszteletbeli tagjává választották. Az interjúban többek között hallhatjuk, hogy mit jelent ez számára, illetve a kongresszuson tartott előadása kapcsán az intraokuláris műlencsék világába is betekintést nyerhetünk.

ESCRS Kongresszus, 2016. szeptember 10-14.

 

Benyomások az ESCRS kongresszusról (Lisszabon, 2017)

Az idei ESCRS számos kisebb-nagyobb újdonsággal szolgált. Ezek közül egyikről-másikról már most lehet sejteni, hogy hosszú távon is be fognak válni, és érdemes őket minél gyorsabban adaptálni. Más, nagy média háttérrel támogatott újdonság esetében, viszont úgy gondolom, hogy célszerű egy kicsit kivárni.

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
61 találat 7 oldalon