Sikeresen lezajlott kongresszus Sikeresen lezajlott kongresszus

Dr. Vámosi Pétert, a SHIOL Társaság Elnökét a nemrégiben lezajlott Kongresszusról kérdeztük. Az interjúból megtudhatjuk melyek voltak a legkiemelkedőbb szekciók és előadások, valamint hogy a jövőben mely területeken várhatóak újdonságok, nagyobb aktivitás, és milyen célok szerepelnek a Társaság jövőbeni terveiben.

A refraktív sebészet szerepe Magyarországon A refraktív sebészet szerepe Magyarországon

Nagy Zoltán Zsolt Professzor Urat, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika igazgatóját a refraktív és szürkehályog sebészet jelen állásáról, a terület újdonságairól és a nemzetközi kongresszusok színtereinek legfőbb témáiról kérdeztük. Az interjúból megtudhatjuk többek között azt is, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie ma egy refraktív sebésznek, illetve, hogy a nemzetközi színtéren hol helyezkedik el Magyarország.

Érdekességek az ESCRS-en elhangzottakból (2016, Koppenhága)

A gyerekkori cataracta műtétek továbbképző kurzus keretében tartalmas, pergő ritmusú előadásokat hallhattunk nagynevű előadóktól. A legtöbb gyerekkori cataracta műtétet végző szemész ma már előnyben részesíti a primeren történő műlencse beültetést a gyorsabb vizuális rehabilitáció, ill. az ismert aphakiás glaucoma elkerülése miatt. Prospektív, randomizált, kontrollált vizsgálat bizonyítja ennek a biztonságosságát. Időzítés tekintetében (amelyben ...

Gyakori kórképek – korszerű kezelések

A macula degeneráció és a szürkehályog gyakran előforduló szemészeti kórképek. A Magyar Szem­or­vos­társaság kongresszusán a Polytech Hun­ga­ria Kft. által támogatott szimpóziumon Biró Zsolt üléselnökletével e két kórkép kezeléséhez kapcsolódó egy-egy előadás hangzott el.

Gondolatok az ESCRS 2016-os kongresszusáról

A koppenhágai ESCRS kongresszus alatt egyszerre több helyszínen, különböző témákban zajlottak az előadások és szimpóziumok. A választás így igen szubjektív volt; a teljességet nélkülözve néhány téma köré csoportosítottam gondolataimat.

Találkozzunk Siófokon! Találkozzunk Siófokon!

Vámosi Péter Főorvos Urat, a SHIOL Társaság Elnökét kérdeztük a március végi SHIOL Kongresszusról. Elnök Úr beszámolt az idei rendezvény legfőbb témáiról, a társaságot érintő mindennapi kérdésekről, illetve kiemelte, hogy számít a tagok visszajelzésére, aktív jelenlétére. A videó megtekintéséhez kérem kattintson a képre!

Újdonságok, gondolatok az EuCornea / ESCRS 2016. évi kongresszusáról

A 7. EuCornea és a 34. ESCRS Kongresszust 2016. szeptember 9-10 illetve szeptember 10-14 között rendezték meg a dániai Koppenhágában. A kongresszusokon elhangzottak közül kiemeltem a corneával kapcsolatos újdonságokat, amelyek két fő téma köré csoportosíthatóak. Az egyik a regenerációval, a másik a sebészi kezelés kapcsán hangzottak el.

Meghívó jubileumi ünnepségre

2016. október 14-én a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórház a Semmelweis Egyetem Oktató Kórháza és a Szemészeti Osztály köszönti Dr. Deák György Főorvos Urat 75. születésnapja és a Honvédkórházban eltöltött 50. éves jubileuma alkalmából.

Benyomások az ESCRS kongresszusról (Koppenhága, 2016)

Több előadás kapcsán is megerősítést nyert, hogy a femtosec lézerrel operáló cataracta sebészek közül a legtöbben capsulorhexis készítésére használják a lézert. Minden bizonnyal több szemsebész végezne asszisztált cappsulorhexist, ha a módszer költséghatékonyabb, és ilyen módon többek számára hozzáférhető lenne. Ebbe az irányba tett lépésként fogható fel két új tokhasítási technika, ami feltűnt a horizonton.

Fejlődés a műlencse implantációk terén Fejlődés a műlencse implantációk terén

Vámosi Péter főorvos a Magyar Szemorvostársaság kongresszusán munkája elismeréseként Alberth Béla érmet vehetett át. Mint elmondta, különleges kapcsolat fűzi a volt professzorához, akinek kezdetben a keze alatt dolgozott, később pedig a kezelőorvosa lett. A főorvos kongresszusi előadásának témája a szekunder műlencse implantációk 10 éves visszatekintése volt.

<< < 1 2 3 4 5 > >>
46 találat 5 oldalon