Elnöki köszöntő

Kedves Kollégák!

Hadd kezdjem azzal, hogy megköszönjem mindenkinek a bizalmát, aki szavazatával megtisztelt a 2016. évi SHIOL kongresszuson lezajlott vezetőség-választáson.

Mint új elnöknek, úgy gondolom, nem kell megváltanom a világot, mert egy olyan virágzó, nagy hagyományokkal rendelkező társaság vezetését kell átvennem az elkövetkező 3 évre, ahol nincsenek komoly működési problémák. Ugyanakkor, változik a világ, és bizonyos dolgok „finomhangolására”, újragondolására szükség van és bizonyára szükség lesz a jövőben is.

MEGHÍVÓ: Ismételt közgyűlés 2018. június 2. MEGHÍVÓ: Ismételt közgyűlés 2018. június 2.

Az ismételt közgyűlés időpontja: 2018. június 2. 11 óra. Az ismételt közgyűlés helye: Szeged, Ady tér 10., SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, Nagyelőadó.

Benyomások az ESCRS kongresszusról (Lisszabon, 2017)

Az idei ESCRS számos kisebb-nagyobb újdonsággal szolgált. Ezek közül egyikről-másikról már most lehet sejteni, hogy hosszú távon is be fognak válni, és érdemes őket minél gyorsabban adaptálni. Más, nagy média háttérrel támogatott újdonság esetében, viszont úgy gondolom, hogy célszerű egy kicsit kivárni.

ESCRS Kongresszus, 2016. szeptember 10-14.

 

Innovatív tíz év Innovatív tíz év

A SHIOL 2017. évi kongresszusán Kerényi Ágnes főorvos asszony a 2006 és 2016 közötti szürkehályog-műtétek adatelemzéséről tartott előadást. Az elmúlt években rohamos technikai fejlődés történt a refraktív sebészet területén is. Az innovatív eszközöknek, műlencséknek, műtéti technikáknak köszönhetően jobb látásélesség elérésére van lehetőség kisebb komplikációs ráta mellett. Ismerkedjenek meg az eredményekkel helyszíni interjúnkból!

Live Surgery esetek Live Surgery esetek

Dr. Németh Gábort, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának Főorvosát a Live Surgery műtétek kapcsán kérdeztük az idei SHIOL Kongresszuson. Főorvos Úr elmondta, hogy az általa végzett műtét kapcsán mire hívja fel a kollégák figyelmét, és megtudhatjuk azt is, milyen nehézségek adódhatnak ilyen esetekben.

Németh Gábor: ESCRS 2017 - beszámoló

12 év után újra Lisszabonban rendezték az ESCRS kongresszusát, több mint 9000 résztvevővel. A számtalan egymással párhuzamosan tartott szekció, szimpózium miatt teljes képet a kongresszus mondanivalóiról szinte lehetetlen adni, néhány szubjektíven választott szemelvény szolgálhat ízelítőül.

Beszámoló az Eucornea Kongresszusról

Az idén nyolcadik alkalommal rendezték meg az Eucornea kongresszust - a szaruhártya- és szemfelszíni betegségek európai konferenciáját - szokás szerint az ESCRS konferencia “előkongresszusaként”. Helyszíne Lisszabon, a hatalmas FIL Kongresszusi Központ volt, a Tejo folyó torkolatának a partján. A kongresszus most is gazdag tudományos programot kínált, ahol Európa vezető szaruhártya-és szemfelszíni betegségek specialistái - többek között Harminder Dua ...

Interaktív kurzus a SHIOL Kongresszuson Interaktív kurzus a SHIOL Kongresszuson

Biró Zsolt Professzor Úr vezetésével az idei SHIOL Kongresszuson is megrendezték „Te hogyan oldanád meg? Te hogyan folytatnád?” című kurzust. Professzor Úr beszámolt arról, hogy idén milyen típusú szemészeti esetek kerültek fókuszba, illetve hogy a hallgatóságot mennyire lehet aktivizálni egy ilyen interaktív fórumon.

Íriszvarrattal rögzített műlencsékkel szerzett tapasztalatok Íriszvarrattal rögzített műlencsékkel szerzett tapasztalatok

„Íriszvarrattal rögzített műlencsékkel szerzett tapasztalataink” címmel tartott előadásáról kérdeztük Vogt Gábor Főorvos Urat a SHIOL Társaság Kongresszusán. Az interjúból megtudhatjuk, hogy mi állhat a műlencse elmozdulásának hátterében, és milyen tapasztalatokkal rendelkeznek jelenleg e téren.

Katarakta és refraktív regiszter Katarakta és refraktív regiszter

Nagy Zoltán Zsolt Professzor Úr „Katarakta és refraktív regiszter” címmel tartott előadást az idei Kongresszuson a „Szürkehályog műtét jelenje és jövője” szekcióban. Az interjúból megtudhatjuk, hogy miért vált szükségessé a regiszter elindítása, mik az ezzel kapcsolatos célkitűzések, és milyen előnyöket várnak tőle.

<< < 1 2 3 4 5 > >>
46 találat 5 oldalon