Tavasz, napfény, SHIOL kongresszus Tavasz, napfény, SHIOL kongresszus

2016. április 7-9.-e között kerül megrendezésre Siófokon a Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaság (SHIOL) éves kongresszusa. Nagy Zoltán Zsolt professzor úr, a Társaság elnöke interjúnkban elárulta, mik lesznek a találkozó sarkalatos kérdései. Az elmúlt évekhez hasonlóan „Live surgery” nyitja a rendezvényt, majd lehetősége nyílik a résztvevőknek, hogy megismerkedjenek az új technikákkal, eredményekkel számos előadás, kurzus és ...

SHIOL 2016. évi Kongresszusa SHIOL 2016. évi Kongresszusa

Tisztelt Kollégák! Ezúton adunk hírt arról, hogy az SHIOL 2016. évi Kongresszusa 2016. április 7-9. között, Siófokon kerül megrendezésre, amire szeretettel várjuk. A kongresszus valódi tartalmát az Önök munkája adja majd meg, de az előre is tudható, hogy ez alkalommal is lesz SHIOL Live Surgery, lesznek kurzusok és szimpóziumok, az idén se hiányzik majd a rezidens-kurzus és egy érdekes témát körbejáró SHIOL záró-szimpózium.

Szürkehályog-műtéteknél alkalmazott bromfenac kezelés

A sikeres szürkehályog-műtét során nem elég a jól tervezett lencse szakszerű beültetése, ha­nem gondoskodni kell a beavatkozást követő gyulladás és fájdalom csillapításáról, illetve a poszt­operatív szövődmények kockázatának csökkentéséről is. Ebben hatékony segítséget jelent a nem szteroid szerek közé tartozó bromfenac tartalmú szemcsepp alkalmazása. A Balatonalmádiban megrendezett SHIOL kongresszuson a Bausch+Lomb szimpóziumán a készítménnyel ...

Szekunder műlencse implantációk Szekunder műlencse implantációk

A SHIOL kongresszuson Vámosi Péter főorvos előadásában a szekunder műlencse beültetések terén szerzett 10 éves tapasztalatairól számolt be. Elmondta, hogy a technika fejlődésének köszönhetően a szemészek ma már bátrabban alkalmazzák ezt a műtétet, ha decentrálódott vagy rossz dioptriával beültetett műlencsét kell kicserélni.

Nehéz műtéti szituációk Nehéz műtéti szituációk

A legtöbb ember a sikeres műtéteiről számol be egy kongresszuson, ugyanakkor a hosszú évek tapasztalata azt mutatja, hogy vannak olyan nehéz műtéti szituációk, amik megismerése tanulságul szolgálhat. Ezen cél érdekében szervezik meg évek óta Biró Zsolt professzor vezetésével a SHIOL kongresszuson azt a szekciót, ahol nehéz műtéti szituációk megoldási lehetőségeit elemzik.

SHIOL 2016. évi kongresszusa SHIOL 2016. évi kongresszusa

Az SHIOL 2016. évi kongresszusa 2016. április 7-9. között, Siófokon kerül megrendezésre, amire szeretettel várjuk.

Femtolézer alkalmazása a szemészetben Femtolézer alkalmazása a szemészetben

A femtolézer technológia napjainkban egyre szélesebb körben tért hódít. Nagy Zoltán Zsolt professzor elmondta, hogy mind a szaruhártya, mind a szemlencse műtéteinél használható, hatékony és biztonságos módszer. A femtolézeres eljárások során valamennyire emelkedik a csarnokvíz prosztaglandin tartalma, ami komplikációkhoz vezethet, de ha 1 nappal a műtét előtt NSAID szemcseppel kezeljük a beteget, akkor ez kivédhető.

Corneális implantátum presbyopiában szenvedőknek Corneális implantátum presbyopiában szenvedőknek

Az FDA (amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrző Hatóság) 2015 áprilisában befogadta az első corneális látásjavító implantátumot szelektált, presbyopiában szenvedő betegek számára.

Refrakciós hibák korrigálási lehetőségei Refrakciós hibák korrigálási lehetőségei

 Ma a betegek jobban szeretnének látni a szürke hályog műtét után, mint bármikor előtte, ahogy láttak – mondta Vogt Gábor főorvos a SHIOL Kongresszuson. A korszerű műlencsék jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy – bizonyos keretek között – a korábban meglevő fénytörési hibákat is korrigálni lehessen. A megfelelő műlencse kiválasztása pontos tervezést igényel.

Műlencsék és műtéti berendezések Műlencsék és műtéti berendezések

A SHIOL Kongresszus programjában szereplő "Műlencsék és műtéti berendezések" címet viselő szekció kapcsán Őri Zsolt főorvos elmondta, hogy manapság a szürke hályog műtétekhez használt sok új gép és berendezés segíti az operáló orvost, Bátor György főorvos pedig a betegek igényeit mind jobban kiszolgáló modern műlencsékről beszélt.

<< < 2 3 4 5 6 7 > >>
61 találat 7 oldalon