Gondolatok az ESCRS 2016-os kongresszusáról

A koppenhágai ESCRS kongresszus alatt egyszerre több helyszínen, különböző témákban zajlottak az előadások és szimpóziumok. A választás így igen szubjektív volt; a teljességet nélkülözve néhány téma köré csoportosítottam gondolataimat.

"A zárt zug és a lencse" SHIOL zárószimpózium 2016, Siófok

Moderátor: Kerényi Ágnes, Sziklai Pál Előadások: Sziklai Pál -Primer zárt zug betegség, felosztás, klinikum, pathomechanizmus; Vámosi Péter - A primer zárt zug kezelése; Cseke István - A szürkehályog műtét nehézségei primer zárt zug esetén; Vogt Gábor - Video szemelvények primer zárt zug mellett végzett szürkehályog műtétekről; Kerényi Ágnes - Malignus glaukóma

Különleges esetek bemutatása videofilmek segítségével Különleges esetek bemutatása videofilmek segítségével

Biró Zsolt professzor úr a veleszületett és gyermekkori szürkehályog műtéti megoldásairól számolt be részletesen, különös tekintettel az életkor befolyására a műtét időpontjára és a gyermek fejlődésére való kihatásokra. Kitért a ritka, speciális esetek műtéti megoldásáról bemutatott képi demonstráció és az előidézett diszkusszió fontosságára is.

Speciális katarakta esetek és sebészeti megoldások Speciális katarakta esetek és sebészeti megoldások

Vogt Gábor főorvos urat többek között arról kérdeztük, miért nagyon fontos feladat a posztoperatív endophthalmitis megelőzése. Elmondta, hogy a fertőzés vaksághoz is vezethet, de a betegek nemzetközileg egységesített módszerekkel való kezelésével minimalizálható a fertőzés kialakulása. Arról is beszámolt, hogy hogyan változott az elmúlt években a katarakta polaris posterior műtéti megoldása, különös tekintettel a hátsó tokszakadás kockázatára. Kitért ...

SHIOL 2016. évi kongresszusa SHIOL 2016. évi kongresszusa

Az SHIOL 2016. évi kongresszusa 2016. április 7-9. között, Siófokon kerül megrendezésre, amire szeretettel várjuk.

Fejlődés a műlencse implantációk terén Fejlődés a műlencse implantációk terén

Vámosi Péter főorvos a Magyar Szemorvostársaság kongresszusán munkája elismeréseként Alberth Béla érmet vehetett át. Mint elmondta, különleges kapcsolat fűzi a volt professzorához, akinek kezdetben a keze alatt dolgozott, később pedig a kezelőorvosa lett. A főorvos kongresszusi előadásának témája a szekunder műlencse implantációk 10 éves visszatekintése volt.

Kétoldalú a nemzetközi együttműködés: mit adunk mi a tudománynak? Kétoldalú a nemzetközi együttműködés: mit adunk mi a tudománynak?

Nagy Zoltán Zsolt professzor úr arról nyilatkozott a SHIOL 2016. évi Kongresszusán, hogy milyen tapasztalatokat szerzett munkacsoportja a multifokális műlencsék beültetésével. Kiemelte még, hogy milyen fontos a nemzetközi együttműködés befolyása munkájukra és kitért a magyar fejlesztések jelentős nemzetközi szerepére is.

Multifokális műlencse beültetésével szerzett tapasztalatok Multifokális műlencse beültetésével szerzett tapasztalatok

Kovács Illés adjunktus úr kérdésünkre a kappa-szög változásainak vizsgálatáról szólt multifokális műlencse beültetést követően. Elmondása szerint klinikai kutatásaik során szerzett tapasztalataik a jövőbeli fejlesztéseket is befolyásolják majd, tovább növelve a betegek műtétet követő megelégedettségét.

Tavasz, napfény, SHIOL kongresszus Tavasz, napfény, SHIOL kongresszus

2016. április 7-9.-e között kerül megrendezésre Siófokon a Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaság (SHIOL) éves kongresszusa. Nagy Zoltán Zsolt professzor úr, a Társaság elnöke interjúnkban elárulta, mik lesznek a találkozó sarkalatos kérdései. Az elmúlt évekhez hasonlóan „Live surgery” nyitja a rendezvényt, majd lehetősége nyílik a résztvevőknek, hogy megismerkedjenek az új technikákkal, eredményekkel számos előadás, kurzus és ...

SHIOL 2016. évi Kongresszusa SHIOL 2016. évi Kongresszusa

Tisztelt Kollégák! Ezúton adunk hírt arról, hogy az SHIOL 2016. évi Kongresszusa 2016. április 7-9. között, Siófokon kerül megrendezésre, amire szeretettel várjuk. A kongresszus valódi tartalmát az Önök munkája adja majd meg, de az előre is tudható, hogy ez alkalommal is lesz SHIOL Live Surgery, lesznek kurzusok és szimpóziumok, az idén se hiányzik majd a rezidens-kurzus és egy érdekes témát körbejáró SHIOL záró-szimpózium.

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
58 találat 6 oldalon