Kétoldalú a nemzetközi együttműködés: mit adunk mi a tudománynak? Kétoldalú a nemzetközi együttműködés: mit adunk mi a tudománynak?

Nagy Zoltán Zsolt professzor úr arról nyilatkozott a SHIOL 2016. évi Kongresszusán, hogy milyen tapasztalatokat szerzett munkacsoportja a multifokális műlencsék beültetésével. Kiemelte még, hogy milyen fontos a nemzetközi együttműködés befolyása munkájukra és kitért a magyar fejlesztések jelentős nemzetközi szerepére is.

Multifokális műlencse beültetésével szerzett tapasztalatok Multifokális műlencse beültetésével szerzett tapasztalatok

Kovács Illés adjunktus úr kérdésünkre a kappa-szög változásainak vizsgálatáról szólt multifokális műlencse beültetést követően. Elmondása szerint klinikai kutatásaik során szerzett tapasztalataik a jövőbeli fejlesztéseket is befolyásolják majd, tovább növelve a betegek műtétet követő megelégedettségét.

Tavasz, napfény, SHIOL kongresszus Tavasz, napfény, SHIOL kongresszus

2016. április 7-9.-e között kerül megrendezésre Siófokon a Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaság (SHIOL) éves kongresszusa. Nagy Zoltán Zsolt professzor úr, a Társaság elnöke interjúnkban elárulta, mik lesznek a találkozó sarkalatos kérdései. Az elmúlt évekhez hasonlóan „Live surgery” nyitja a rendezvényt, majd lehetősége nyílik a résztvevőknek, hogy megismerkedjenek az új technikákkal, eredményekkel számos előadás, kurzus és ...

SHIOL 2016. évi Kongresszusa SHIOL 2016. évi Kongresszusa

Tisztelt Kollégák! Ezúton adunk hírt arról, hogy az SHIOL 2016. évi Kongresszusa 2016. április 7-9. között, Siófokon kerül megrendezésre, amire szeretettel várjuk. A kongresszus valódi tartalmát az Önök munkája adja majd meg, de az előre is tudható, hogy ez alkalommal is lesz SHIOL Live Surgery, lesznek kurzusok és szimpóziumok, az idén se hiányzik majd a rezidens-kurzus és egy érdekes témát körbejáró SHIOL záró-szimpózium.

Szürkehályog-műtéteknél alkalmazott bromfenac kezelés

A sikeres szürkehályog-műtét során nem elég a jól tervezett lencse szakszerű beültetése, ha­nem gondoskodni kell a beavatkozást követő gyulladás és fájdalom csillapításáról, illetve a poszt­operatív szövődmények kockázatának csökkentéséről is. Ebben hatékony segítséget jelent a nem szteroid szerek közé tartozó bromfenac tartalmú szemcsepp alkalmazása. A Balatonalmádiban megrendezett SHIOL kongresszuson a Bausch+Lomb szimpóziumán a készítménnyel ...

Különleges esetek bemutatása videofilmek segítségével Különleges esetek bemutatása videofilmek segítségével

Biró Zsolt professzor úr a veleszületett és gyermekkori szürkehályog műtéti megoldásairól számolt be részletesen, különös tekintettel az életkor befolyására a műtét időpontjára és a gyermek fejlődésére való kihatásokra. Kitért a ritka, speciális esetek műtéti megoldásáról bemutatott képi demonstráció és az előidézett diszkusszió fontosságára is.

Speciális katarakta esetek és sebészeti megoldások Speciális katarakta esetek és sebészeti megoldások

Vogt Gábor főorvos urat többek között arról kérdeztük, miért nagyon fontos feladat a posztoperatív endophthalmitis megelőzése. Elmondta, hogy a fertőzés vaksághoz is vezethet, de a betegek nemzetközileg egységesített módszerekkel való kezelésével minimalizálható a fertőzés kialakulása. Arról is beszámolt, hogy hogyan változott az elmúlt években a katarakta polaris posterior műtéti megoldása, különös tekintettel a hátsó tokszakadás kockázatára. Kitért ...

SHIOL 2016. évi kongresszusa SHIOL 2016. évi kongresszusa

Az SHIOL 2016. évi kongresszusa 2016. április 7-9. között, Siófokon kerül megrendezésre, amire szeretettel várjuk.

Femtolézer alkalmazása a szemészetben Femtolézer alkalmazása a szemészetben

A femtolézer technológia napjainkban egyre szélesebb körben tért hódít. Nagy Zoltán Zsolt professzor elmondta, hogy mind a szaruhártya, mind a szemlencse műtéteinél használható, hatékony és biztonságos módszer. A femtolézeres eljárások során valamennyire emelkedik a csarnokvíz prosztaglandin tartalma, ami komplikációkhoz vezethet, de ha 1 nappal a műtét előtt NSAID szemcseppel kezeljük a beteget, akkor ez kivédhető.

Corneális implantátum presbyopiában szenvedőknek Corneális implantátum presbyopiában szenvedőknek

Az FDA (amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerellenőrző Hatóság) 2015 áprilisában befogadta az első corneális látásjavító implantátumot szelektált, presbyopiában szenvedő betegek számára.

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
55 találat 6 oldalon