Reziduális astigmia okai tórikus műlencse implantációt követően – eredmények egy online műlencse kalkulátor adatainak felhasználásával

Noha a tórikus műlencsék elterjedése nagy előrelépést jelentett az astigmia szürkehályogműtét során történő kezelésében, bizonyos esetekben mégis számolnunk kell reziduális astigmiával a műtét után. Korábbi eredmények alapján a műtétet követően az esetek 80%-ában sikerül 0,50 dioptria (D), vagy annál kisebb mértékű reziduális astigmiát elérni.

Gratulálunk Biró Zsolt Professzor Úrnak! Gratulálunk Biró Zsolt Professzor Úrnak!

2018. október 12-13 között Milánóban rendezték a " VIDEO CATARATTA REFRATTIVA-2018 " kongresszust, melynek szervezője immár több mint 30 éve Lucio Buratto. A kétnapos kongresszuson csak felkért előadók szerepeltek, akik szürkehályog és refraktív sebészeti eljárásokról, érdekes, tanulságos esetekről szóló előadásokat mutattak be, majd ezeket megvitatták.

Felhívás: Tórikus műlencse beültethetősége

Amint azt bizonyára tudják, az Egészségügyi Közlöny július eleji számában megjelent, hogy új műtétes beavatkozás végezhető: „Szürkehályog-műtét phacoemulsificatióval és tórikus műlencse-beültetéssel”, amiért emelt összegű térítést kap a műtétet elvégző intézmény. Sok bizonytalanság maradt ugyanakkor azzal kapcsolatban, hogy miként kell pontosan lejelenteni az új műtéttípust.

ESCRS Kongresszus, 2016. szeptember 10-14.

 

Benyomások az ESCRS kongresszusról (Lisszabon, 2017)

Az idei ESCRS számos kisebb-nagyobb újdonsággal szolgált. Ezek közül egyikről-másikról már most lehet sejteni, hogy hosszú távon is be fognak válni, és érdemes őket minél gyorsabban adaptálni. Más, nagy média háttérrel támogatott újdonság esetében, viszont úgy gondolom, hogy célszerű egy kicsit kivárni.

Műlencse posztoperatív helyzetének meghatározása a csarnokmélység intraoperatív optikai koherencia tomográfiás mérésével

A szerzők a Journal of Cataract and Refractive Surgery folyóirat 2018 novemberi számában megjelent közleményben arra a kérdésre keresték a választ, hogy az intraoperatív OCT mérésekkel javítható-e a műlencse posztoperatív helyzetének kiszámítása, így a biometria pontossága.

Beszámoló a 2018. évi ESCRS kongresszusról Beszámoló a 2018. évi ESCRS kongresszusról

Az idei ESCRS számos kisebb-nagyobb újdonsággal szolgált, valamint néhány jó összefoglaló előadást is hallhattunk egy-egy témakörben. Az idén először hangzott el ún. ESCRS Heritage Lecture, amiből szeretnének hagyományt teremteni. Ez utóbbi esemény első meghívott előadója a német Thomas Neuhann volt, aki hihetetlen szerénységgel mesélte el a nevéhez fűződő folyamatos, köralakú tokszakítás (közhasználatú nevén ccc vagy egyszerűen csak capsulorhexis) ...

MEGHÍVÓ: Ismételt közgyűlés 2018. június 2. MEGHÍVÓ: Ismételt közgyűlés 2018. június 2.

Az ismételt közgyűlés időpontja: 2018. június 2. 11 óra. Az ismételt közgyűlés helye: Szeged, Ady tér 10., SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ, Nagyelőadó.

Németh Gábor: ESCRS 2017 - beszámoló

12 év után újra Lisszabonban rendezték az ESCRS kongresszusát, több mint 9000 résztvevővel. A számtalan egymással párhuzamosan tartott szekció, szimpózium miatt teljes képet a kongresszus mondanivalóiról szinte lehetetlen adni, néhány szubjektíven választott szemelvény szolgálhat ízelítőül.

Beszámoló az Eucornea Kongresszusról

Az idén nyolcadik alkalommal rendezték meg az Eucornea kongresszust - a szaruhártya- és szemfelszíni betegségek európai konferenciáját - szokás szerint az ESCRS konferencia “előkongresszusaként”. Helyszíne Lisszabon, a hatalmas FIL Kongresszusi Központ volt, a Tejo folyó torkolatának a partján. A kongresszus most is gazdag tudományos programot kínált, ahol Európa vezető szaruhártya-és szemfelszíni betegségek specialistái - többek között Harminder Dua ...

<< < 1 2 3 4 5 > >>
46 találat 5 oldalon