Kétoldalú a nemzetközi együttműködés: mit adunk mi a tudománynak? 2016-04-21

Nagy Zoltán Zsolt professzor úr arról nyilatkozott a SHIOL 2016. évi Kongresszusán, hogy milyen tapasztalatokat szerzett munkacsoportja a multifokális műlencsék beültetésével. Kiemelte még, hogy milyen fontos a nemzetközi együttműködés befolyása munkájukra és kitért a magyar fejlesztések jelentős nemzetközi szerepére is.

Speciális katarakta esetek és sebészeti megoldások Speciális katarakta esetek és sebészeti megoldások

Vogt Gábor főorvos urat többek között arról kérdeztük, miért nagyon fontos feladat a posztoperatív endophthalmitis megelőzése. Elmondta, hogy a fertőzés vaksághoz is vezethet, de a betegek nemzetközileg egységesített módszerekkel való kezelésével minimalizálható a fertőzés kialakulása. Arról is beszámolt, hogy hogyan változott az elmúlt években a katarakta polaris posterior műtéti megoldása, különös tekintettel a hátsó tokszakadás kockázatára. Kitért ...

Multifokális műlencse beültetésével szerzett tapasztalatok Multifokális műlencse beültetésével szerzett tapasztalatok

Kovács Illés adjunktus úr kérdésünkre a kappa-szög változásainak vizsgálatáról szólt multifokális műlencse beültetést követően. Elmondása szerint klinikai kutatásaik során szerzett tapasztalataik a jövőbeli fejlesztéseket is befolyásolják majd, tovább növelve a betegek műtétet követő megelégedettségét.

Különleges esetek bemutatása videofilmek segítségével Különleges esetek bemutatása videofilmek segítségével

Biró Zsolt professzor úr a veleszületett és gyermekkori szürkehályog műtéti megoldásairól számolt be részletesen, különös tekintettel az életkor befolyására a műtét időpontjára és a gyermek fejlődésére való kihatásokra. Kitért a ritka, speciális esetek műtéti megoldásáról bemutatott képi demonstráció és az előidézett diszkusszió fontosságára is.

Tavasz, napfény, SHIOL kongresszus Tavasz, napfény, SHIOL kongresszus

2016. április 7-9.-e között kerül megrendezésre Siófokon a Magyar Műlencse Implantációs és Refraktív Sebészeti Társaság (SHIOL) éves kongresszusa. Nagy Zoltán Zsolt professzor úr, a Társaság elnöke interjúnkban elárulta, mik lesznek a találkozó sarkalatos kérdései. Az elmúlt évekhez hasonlóan „Live surgery” nyitja a rendezvényt, majd lehetősége nyílik a résztvevőknek, hogy megismerkedjenek az új technikákkal, eredményekkel számos előadás, kurzus és ...

<< < 1 > >>
4 találat 1 oldalon