Íriszvarrattal rögzített műlencsékkel szerzett tapasztalatok 2017-05-09

„Íriszvarrattal rögzített műlencsékkel szerzett tapasztalataink” címmel tartott előadásáról kérdeztük Vogt Gábor Főorvos Urat a SHIOL Társaság Kongresszusán. Az interjúból megtudhatjuk, hogy mi állhat a műlencse elmozdulásának hátterében, és milyen tapasztalatokkal rendelkeznek jelenleg e téren.

Interaktív kurzus a SHIOL Kongresszuson Interaktív kurzus a SHIOL Kongresszuson

Biró Zsolt Professzor Úr vezetésével az idei SHIOL Kongresszuson is megrendezték „Te hogyan oldanád meg? Te hogyan folytatnád?” című kurzust. Professzor Úr beszámolt arról, hogy idén milyen típusú szemészeti esetek kerültek fókuszba, illetve hogy a hallgatóságot mennyire lehet aktivizálni egy ilyen interaktív fórumon.

Live Surgery esetek Live Surgery esetek

Dr. Németh Gábort, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának Főorvosát a Live Surgery műtétek kapcsán kérdeztük az idei SHIOL Kongresszuson. Főorvos Úr elmondta, hogy az általa végzett műtét kapcsán mire hívja fel a kollégák figyelmét, és megtudhatjuk azt is, milyen nehézségek adódhatnak ilyen esetekben.

Sikeresen lezajlott kongresszus Sikeresen lezajlott kongresszus

Dr. Vámosi Pétert, a SHIOL Társaság Elnökét a nemrégiben lezajlott Kongresszusról kérdeztük. Az interjúból megtudhatjuk melyek voltak a legkiemelkedőbb szekciók és előadások, valamint hogy a jövőben mely területeken várhatóak újdonságok, nagyobb aktivitás, és milyen célok szerepelnek a Társaság jövőbeni terveiben.

Találkozzunk Siófokon! Találkozzunk Siófokon!

Vámosi Péter Főorvos Urat, a SHIOL Társaság Elnökét kérdeztük a március végi SHIOL Kongresszusról. Elnök Úr beszámolt az idei rendezvény legfőbb témáiról, a társaságot érintő mindennapi kérdésekről, illetve kiemelte, hogy számít a tagok visszajelzésére, aktív jelenlétére. A videó megtekintéséhez kérem kattintson a képre!

Innovatív tíz év Innovatív tíz év

A SHIOL 2017. évi kongresszusán Kerényi Ágnes főorvos asszony a 2006 és 2016 közötti szürkehályog-műtétek adatelemzéséről tartott előadást. Az elmúlt években rohamos technikai fejlődés történt a refraktív sebészet területén is. Az innovatív eszközöknek, műlencséknek, műtéti technikáknak köszönhetően jobb látásélesség elérésére van lehetőség kisebb komplikációs ráta mellett.

Katarakta és refraktív regiszter Katarakta és refraktív regiszter

Nagy Zoltán Zsolt Professzor Úr „Katarakta és refraktív regiszter” címmel tartott előadást az idei Kongresszuson a „Szürkehályog műtét jelenje és jövője” szekcióban. Az interjúból megtudhatjuk, hogy miért vált szükségessé a regiszter elindítása, mik az ezzel kapcsolatos célkitűzések, és milyen előnyöket várnak tőle.

A refraktív sebészet szerepe Magyarországon A refraktív sebészet szerepe Magyarországon

Nagy Zoltán Zsolt Professzor Urat, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika igazgatóját a refraktív és szürkehályog sebészet jelen állásáról, a terület újdonságairól és a nemzetközi kongresszusok színtereinek legfőbb témáiról kérdeztük. Az interjúból megtudhatjuk többek között azt is, hogy milyen kihívásokkal kell szembenéznie ma egy refraktív sebésznek, illetve, hogy a nemzetközi színtéren hol helyezkedik el Magyarország.

<< < 1 > >>
7 találat 1 oldalon